Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 17:41 - Медиите, да ви видя очичките!
Автор: pressprosoto Категория: Новини   
Прочетен: 689 Коментари: 0 Гласове:
0



            Започвам с четири пъти „какво”. Какво щеше да стане, ако Сашо Диков и reTV не ни бяха показали как полицията чупи глави на случайни граждани, бие ученици, бута баби с космати шапки и дядовци с очила?

            Какво правеха всички останали нафукани и навикани ефирни медии с големите ПТС-и и със сателитните чинии? Какво показваха? Докато при Сашо видяхме как две куки удрят деца, седнали на пейка в парка, единият вика: „Да ви видя очичките”, а другият: „Главите надолу!”, Канал 1 даваше стари филми, по бТВ трещяха латиносериали, по Нова си вървеше обичайният следобеден пълнеж.

            При положение, че Канал 3 и reTV са едни от най-малките кабеларки, какво по-очевидно доказателство можем да получим за размерите на цензурата в България? 
            Лесно е да се ориентирате – там, където има реклами, цари пълно информационно затъмнение. Същото важи за радиата и пресата. И това го казвам аз, човек, който е част от същата покварена журналистическа гилдия. Ако не бяха Сашо Диков,
reTV и форумите в интернет, те щяха да ни цитират какво са казали вътрешният министър и главният секретар на МВР, и тва е. Случва се всеки ден и с всеки проблем, но този път прекалиха...

             На по-младите не им се вярва, обаче точно така започна ескалацията на протестите и през 1997 г. Беше пак толкова студено и гадно навън, всеки ден шествията и митингите пред парламента ставаха все по-големи, стигна се до сериозен бой и барикади. И тогава, по същата схема, верните на комунистите медии не си показваха носовете. Дарик радио беше единственият ефирен информационен източник, който предаваше наживо от обсадата на парламента на 10 януари 1997 г. Допреди това Дарик беше просто една от много станции, но от този момент нататък започна възхода й.

              Сега вероятно Сашо и reTV ще си вдигнат рейтинга, революцията, както и да се развие, ще им се отрази добре. За останалите положението е жалко. Бяха добре под чадъра на тройната коалиция, но явно им е трудно да се сетят, че падайки, тя завлича и тях. Единственият им вариант да оцелеят след тази криза е моментално да влязат в час, да спрат хоумшопинга и да не вдигат, когато им звънят от Министерския съвет или от президентството да им нареждат новините и предаванията. Дайте да ви видя очичките!

             А, и в тази връзка да попитам – къде е батко, бе? Къде е президентът? Как така го няма този умен човек в този сублимен момент? Българската Коледа мина, къде може да е Георги Първанов, изберете сами:

а) на лов;

б) на концерт на Марияна Попова;

в) в Узбекистан или още по-далече;

г) в инфекциозна болница;

д) скрил се е.

 

P.S. Не съм сигурна, че Мишо Миков ще одобри този постинг. Ще взема да врътна едно суфле, че да има с какво да почерпя полицаите, когато  ми разбият вратата.



Тагове:   медиите,   очичките,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pressprosoto
Категория: Новини
Прочетен: 31598
Постинги: 11
Коментари: 32
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930