Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2008 23:44 - Оставете поне Слави да си гледа работата
Автор: pressprosoto Категория: Новини   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
0



        Много народ плюе „Шоуто на Слави Трифонов” тия дни, понеже  напада наглите управляващи депутати. Ама как това било демагогия, как целта на цялата работа била да си вдигне рейтинга, как можело да вика на народните избраници крадци, мошеници, мързеливци и идиоти. Като изключим активистите на БСП, на които е спусната  заповед от "Позитано" 20 да тъпчат форумите със заклеймяващи коментари, останалите явно са свикнали до такава степен с официозните новини, че не помнят на кое викахме свободно слово.

        Естествено, че „Шоуто на Слави” гони рейтинг, кое предаване не го прави? Въпросът е какво разбират недоволните под „демагогия” – безпрецедентната цензура, която БСП, ДПС и НДСВ наложиха през последните 3 години в медиите или опитите на едно предаване да извади на показ преяждането с власт и корупцията?

        Ако при тая липса на политически коректив имаше поне опозиция, можеше да се правим на аристократи и да порицаем морала на първите, които дръзват да нарекат депутатите с истинските им имена. Обаче у нас политиците са отвързани до такава степен, че когато Европейския съюз ни отряза заради тяхната корупция 220 милиона евро, нашите вождове обвиниха Брюксел, че ги мрази. По същия начин се е изживявала и френската кралица Мария Антоанета, когато е предложила на бедните да ядат пасти, щом няма хляб. Казват, че когато гилотината й отрязала главата, на лицето й било затинало изненадано изражение.

       Днес е кристално ясно, че както манекенка не може без огледало, така нито една власт, дори и най-демократичната, не може да управлява безкритично. Ако никой не се бори с високомерието и алчността, политиците съвсем се обезсмислят. В коя област примерно тройната коалиция провежда някаква политика? В раждаемостта ли, в производството ли, в дребния и среден бизнес, здравеопазването, образованието... Кое върви в държавата? Единственото, което БСП, ДПС и НДСВ правят е да говорят глупости. А в това време нямаше бранш, който да не се изреди да протестира пред Министерския съвет.     
       Три години хора от всички възможни професии викат „Оставка” и никой не им обръща внимание. Това, според вас, нормално ли е?

Не, всъщност не е съвсем вярно. Една професия не се възмущава от пълния провал, до който Доган и наследниците на Жан Виденов доведоха държавата – журналистите. Те вече дори не задават въпроси. Така че, оставете поне Слави да си гледа работата!

 



Тагове:   Оставете,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pressprosoto
Категория: Новини
Прочетен: 31620
Постинги: 11
Коментари: 32
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930